skip to Main Content
Ma-Za: 09:00-17:00, Zo: geslotenLaden...     info@tcvanee.nl + (030) 691 83 01

Haardhout kopen in Zeist

Haardhout kopen in Zeist klinkt heel eenvoudig, tot u het aanbod ziet. Het aanbod is namelijk enorm uitgebreid en er zijn een aantal factoren waar u goed op moet letten. Eén van deze factoren is uw eigen stookbehoefte. Gebruikt u uw houtkachel als primaire warmtebron of stookt u puur voor de sfeer? De ene houtsoort brandt snel en geeft veel warmte af, terwijl de andere juist langzaam brandt en een constante hoeveelheid warmte produceert. Wat heeft uw voorkeur? Met dit aandachtspunt moet u onder andere rekening houden als u haardhout gaat kopen. Tuincentrum Van Ee zet de andere aandachtspunten voor u op een rij.

Tip 1: Let op de kwaliteit

Niet al het hout is geschikt om te stoken. Een lariks bijvoorbeeld, een boom die ook in onze bossen voorkomt, produceert bij verbranding schadelijke stoffen. Geen goed materiaal voor uw haard dus. Daarnaast is behandeld hout of hout dat geïmpregneerd is ook ongeschikt, net zoals houtblokken waar schimmels op zitten. Bij ons vindt u alleen maar haardhout van hoge kwaliteit, geschikt om uw haard mee te stoken.

haardhout kopen zeist

Tip 2: Kies voor ovengedroogd haardhout

Nat hout stoken is erg ongezond. Nadat de boom is omgezaagd, moet het hout dus eerst drogen. Dit heeft tijd nodig. Het vochtpercentage van het hout moet rond of onder de 20% liggen voor een veilige en een gezonde verbranding. Daarom moet u ovengedroogd haardhout kopen in Zeist. Het vochtpercentage is in een gecontroleerde omgeving naar beneden gebracht totdat de juiste balans verkregen is.

fire up haardhout kopen

3: Kies de juiste houtsoort voor uw haard

Iedere houtsoort beschikt over andere stookeigenschappen. Wanneer u haardhout van een berk gebruikt, zorgt dit voor een mooi vlammenspel. Het hout brandt echter wel sneller op. Haardhout van een eik daarentegen brandt langzaam en geeft veel warmte af. Iedere houtkachel kent een eigen favoriete houtsoort. Bekijk van te voren de stookeigenschappen van onze verschillende soorten haardhout. Hierdoor weet u voor welke omstandigheden het haardhout het meeste geschikt is. Daarbij moet u ook letten op het formaat van het houtblok. Niet alle formaten passen. Het zou jammer zijn als u haardhout koopt wat vervolgens niet in uw houtkachel past.

Haardhout kopen bij Tuincentrum Van Ee

U kunt natuurlijk haardhout kopen in ons tuincentrum in Zeist. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 030-6918301 of ons een mail te sturen via info@tcvanee.nl.

OPENINGSTIJDEN TUINCENTRUM VAN EE

  • Ma – Vr: 9:00 – 18:00
  • Za: 9:00 – 17:00
  • Zo: 12:00 – 16:00