skip to Main Content
Ma-Vr 09:00-18:00, Za 09:00-17:00, Zo GESLOTENLaden...     info@tcvanee.nl + (030) 691 83 01

Uitbundig bloeiende tuinplant naar ieders smaak

Heeft u behoefte aan kleur in uw tuin? Met onze hortensia’s zet u een lekker uitbundig bloeiende plant in uw tuin die wel vier maanden in bloei staat. Wij hebben verschillende soorten hortensia’s in ons tuincentrum. Van uitbundige rode hortensia’s tot rustige witte hortensia’s. Voor elke tuin hebben wij dus een perfect passende plant. Al onze hortensia’s zijn van hoge kwaliteit, hebben een prachtige bloei en tillen de uitstraling van uw tuin naar een hoger niveau. Bezoek ons tuincentrum om uw hortensia’s te kopen.

Wat zijn hortensia’s

Hortensia’s zijn eigenlijk wel één van de bekendste vaste tuinplanten ter wereld. Ze kunnen 1 tot 3 meter hoog worden en bloeien zeer uitbundig. Aan kleur geen gebrek dus. Bij sommige hortensia soorten is de bodem waarin de plant staat bepalend voor de kleur waarin de hortensia bloeit. Het is daarom lastig te zeggen welke kleur de hortensia’s in uw tuin zullen krijgen. Hortensia’s groeien het beste in een halfschaduw omgeving op een losse, vochtige en voedingsrijke bodem. Hortensia’s bloeien van juli tot oktober, en dat maakt deze plant onmisbaar in iedere tuin. Dus waar wacht u nog op?

hortensias uit folder

Onderhoudsarme tuinplanten

Hortensia’s zijn prachtige tuinplanten die u veel plezier bezorgen. Ze zijn sterk, niet gevoelig voor ziektes, bloeien een half jaar lang en hebben bijzonder weinig onderhoud nodig. Dat maakt ze zeer geschikt voor tuinen van mensen die weinig tijd hebben en toch willen genieten van prachtige kleuren in hun tuin. Een klein beetje onderhoud hebben ze overigens wel nodig. Hortensia’s die bloeien op oude knoppen hoeft u niet te snoeien. Alleen de uitgebloeide bloemen moeten afgeknipt worden, vlak boven het bovenste paar nieuwe knoppen. Het ‘snoeien’ moet vóór 1 maart worden gedaan. Van hortensiasoorten die bloeien op nieuwe knoppen kunt u zowel de oude bloemen als de oude takken en bloemen snoeien. Snoei hortensia’s nooit in het najaar. De oude bloemen beschermen dan de hortensiaplanten tegen eventuele vorst.

Hortensia’s kopen

Wilt u één of meerdere hortensia’s kopen? U kunt daarvoor eenvoudig terecht in ons tuincentrum. Voor de gehele beplanting van uw tuin bent u uiteraard bij Tuincentrum Van Ee aan het juiste adres. Meer weten over ons aanbod Hortensia’s? Bel 030-6918301, stuur een e-mail naar info@tcvanee.nl, of bezoek ons tuincentrum.

OPENINGSTIJDEN TUINCENTRUM VAN EE

  • Ma - Vr: 09:00 t/m 18:00
  • Za: 09:00 t/m 17:00
  • Zo: GESLOTEN - vanaf 7 november weer open van 12:00-16:00