skip to Main Content
Ma-Vr 09:00-18:00, Za 09:00-17:00, Zo 12:00-16:00Laden...     info@tcvanee.nl + (030) 691 83 01

Zaden planten in uw eigen tuin

Wilt u zaden kopen voor in uw tuin of voor op uw balkon? Tuincentrum van Ee in Zeist verkoopt zaad voor kruiden, groentezaad en bloemzaad. Ook als u nog niet zo ervaren bent met tuinieren, is zaaien een prima manier om te beginnen met tuinieren! Eenvoudig, gecontroleerd en leuk! Zaden planten kan in een complete moestuin, maar ook in mooie potten en bloembakken. Uiteraard kunt u deze ook meteen bij ons kopen. Kortom, breng een bezoekje aan ons tuincentrum en kom uw gewenste zaden kopen voor op uw balkon, vensterbank, terras of voor in uw tuin.

Zaden kopen

Wanneer moet u beginnen met zaaien?

Uw kruiden, bloemzaden of groentezaden groeien pas goed als u ze op het juiste moment zaait. Is de vorstperiode voorbij? Dan is het tijd om de eerste groentezaden te zaaien. Vanaf maart kunt u de zaden van radijs, raapstelen, spruitjes, snijbiet, spinazie, tuinkers, wortelen, kapucijners, prei, postelein, peultjes, doperwten en herfst- en winteruien zaaien. In april is het tijd voor het zaad van witlof, kervel, koolrapen, peterselie, mais, pompoen, bietjes, bloemkool, broccoli, koolrabi, koolsoorten, sla en knolselderij om de grond in te gaan. Naast het zaaimoment is ook de grond waarin u het zaad stopt een erg belangrijk punt. Deze moet namelijk van zeer goede kwaliteit zijn. Vraag ons welke grond of mest u het beste kunt kopen.

Ontdek meer over de grond voor uw kruiden, bloemzaad en groentezaad

Alle groentezaden, bloemzaden en kruiden behoeven een goed, gezond stuk grond. U kunt uw grond verrijken met goede meststoffen, door speciale mest bij ons te kopen. Dankzij deze mest ontwikkelt en groeit het zaad optimaal en zijn uw bloemen, kruiden en groenten goed beschermd tegen ziektes en schimmels. Een andere manier om uw zaden een perfecte basis te geven, is door groenbemesters te telen, alvorens u gaat zaaien. Zijn de groenbemesters volgroeid? Ploeg deze dan, om het percentage van organische stof en stikstof in de bodem te verhogen. Wilt u groentezaden kopen voor grotere planten, zoals tomaten, courgettes, meloenen of pompoenen? Dan is bijmesten zo nu en dan nodig.

Kom bij ons tuincentrum uw gewenste zaden kopen

Wilt u zaad voor kruiden, groentezaad of bloemzaad kopen? Of bent u op zoek naar groenbemesters, zodat u straks zonder zorgen de zaden kunt zaaien? Breng een bezoekje aan ons tuincentrum. Bel voor meer informatie over onze groentezaden, bloemzaden of groenbemesters naar 030-6918301 of stuur een e-mail naar info@tcvanee.nl. Bij ons tuincentrum kunt u een enorme variëteit aan zaden kopen!

OPENINGSTIJDEN TUINCENTRUM VAN EE

  • Ma - Vr: 09:00 t/m 18:00
  • Za: 09:00 t/m 17:00
  • Zo: 12:00 t/m 16:00