skip to Main Content
Ma-Za: 09:00-17:00, Zo: geslotenLaden...     info@tcvanee.nl + (030) 691 83 01

Kweek voortaan uw eigen groenten

Wilt u zaden van groenten planten, zodat u straks over een eigen moestuin beschikt? Kom naar Tuincentrum van Ee in Zeist. Wij helpen u graag aan de juiste zaden. Ook geven wij u desgewenst advies over de beste zaaiperiode en de behandelwijze van bepaalde groenten. En u bent bij ons meteen aan het juiste adres voor kwalitatieve mest en tuingereedschap. Kortom, bij ons kunt u niet alleen uw gewenste planten kopen, maar ook alle andere benodigdheden voor een eigen moestuin. Zo kunt u straks ook uw eigen groenten planten!

Wanneer moet u de zaden planten?

Is de vorstperiode voorbij? In maart/april? Dan begint de periode waarin u uw groentezaden kunt planten. Vriest het nog steeds, maar wilt u al wel beginnen met kweken? Doe dit dan binnenshuis. Ook hiervoor hebben wij de juiste bakken en meststoffen. In maart kunt u beginnen met het zaaien van spruitjes, snijbiet, spinazie, tuinkers, wortelen, kapucijners, prei, postelein, radijs, rapen, raapstelen, herfst- en winteruien, peultjes en doperwten. In april is het juist tijd voor de zaden van bloemkool, broccoli, witlof, kervel, bietjes, koolrabi, peterselie, mais, pompoen, sla en knolselderij om geplant te worden. Wilt u bovenstaande groenten zaaien, maar beschikt u niet over een grote tuin? Geen probleem. Een grote pot of bloembak is voldoende!

Wat heeft u nodig om groenten te kweken?

Essentieel voor groente is licht. Zorg dus dat uw moestuin, pot of bloembak op een zonnige plaats staat. Een ander belangrijk punt is goede grond. Bij ons tuincentrum kunt u groenbemesting, mest en meststoffen kopen die ervoor zorgen dat uw planten een goede weerstand opbouwen. De wortelontwikkeling wordt sterker, de kans op ziektes en schimmels wordt kleiner en de groei zal gezond en voorspoedig verlopen. Voor sommige planten zal het echter nodig zijn af en toe grond bij te mesten. We hebben het dan over grote varianten, zoals tomaten, courgettes, meloenen en pompoenen. Kom naar ons tuincentrum en koop kwalitatieve zaden en gezonde grond met voeding, en u bent verzekerd van een prima start voor uw moestuin!

groenten

Kom bij ons uw gewenste groenten planten kopen

Wilt u van uw eigen planten in uw moestuin dagelijks de lekkerste groenten kunnen plukken? Breng dan een bezoekje aan ons tuincentrum. Wilt u weten hoeveel zon, schaduw en water bepaalde soorten groente nodig hebben? Vraag het aan onze specialisten. Kortom, breng een bezoekje aan ons tuincentrum, bel naar 030-6918301 of stuur een e-mail naar info@tcvanee.nl. Wij voorzien u graag van tips en advies als u uw eigen groenten wilt gaan planten.

OPENINGSTIJDEN TUINCENTRUM VAN EE

  • Ma - Do: 09:00 - 17:00
  • Vr: 09:00 - 17:00
  • Za: 09:00 - 17:00
  • Zo: GESLOTEN