Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Grond

Voor het optimaal genieten van je tuin en alle planten die je zo zorgvuldig hebt uitgekozen is het belangrijk de juiste verzorging toe te passen. Een heel belangrijk onderdeel van verzorging zijn de grondproducten die je gebruikt. Ogen je planten wat dof of slap? Of heb je net een nieuwe tuin aangelegd? Dan heb je ongetwijfeld goede grond nodig!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 24 producten

Zo gebruik je potgrond

Potgrond is voeding voor planten. Verse potgrond bevat voldoende voeding voor een paar maanden en geeft bovendien lucht en zuurstof aan de wortels van een plant waardoor deze beter kan groeien. Je gebruikt potgrond vooral voor planten die in bakken of potten staan. 

Zet een nieuw gekochte plant eerst met pot en al in een emmer water. Zo laat je de kluit zich volzuigen met water en is de eerste dorst van de plant gelest. Daarna zet je de plant in de juiste pot. Kies het liefst een pot met gaten aan de onderkant om overtollig water weg te laten vloeien. Vul de onderkant van de pot eerst met potgrond en zet daar de plant op. Vul de pot af met wat extra potgrond en klaar! 

Perliet en Hydrokorrels

Kies je een hoogwaardige potgrond, dan kun je soms witte korrels tussen de grond vinden. Dit is geen schimmel of ongedierte. Deze witte korrels zijn met opzet toegevoegd aan de potgrond. We noemen deze korrels ook wel Perliet. En deze toevoeging zorgt ervoor dat de vochtafdrijving in de pot beter is. Kies daarom liever voor een potgrond met perliet voor planten die buiten staan. Je kunt perliet ook apart aanschaffen en zelf door de potgrond mengen. 

Een ander alternatief om de vochtafdrijving in de pot te bevorderen is het toevoegen van hydrokorrels. Deze bruine korrels nemen het overtollige water op en laten het geleidelijk weer los, precies zoals planten het het fijnst vinden. Voeg de hydrokorrels toe aan de bodem van de pot of meng ze met de hand door de potgrond heen.

Wanneer gebruik je tuinaarde?

Gebruik tuinaarde niet als hoofdbestanddeel voor het voeden van je planten. Tuinaarde bevat namelijk te weinig poriën om de wortels van je planten genoeg zuurstof te geven. Tuinaarde is goed te gebruiken om de tuin of borders op te hogen. Wil je dit wel gebruiken als voedingsmiddel, meng het dan met bemeste tuinaarde. Door het mengen van tuinaarde en bemeste tuinaarde maak je als het ware een vitaminecocktail voor je planten. Samen bevatten deze twee alle ingrediënten voor een vruchtbare en voedzame bodem voor jouw tuin. 

Grond |TC van Ee