Vandaag open van 12:00 tot 16:00 uur

Schaduw Planten

Een schaduwrijke tuin betekent niet dat je niet kunt genieten van prachtige bloeiende planten. Er zijn tal van tuinplanten die gedijen in schaduwrijke omgevingen en perfect zijn voor mensen met een donkerdere tuin die een schaduwplek willen opvullen. Deze planten brengen kleur en leven in de schaduw, waardoor je tuin een levendige en aantrekkelijke uitstraling krijgt. Bekijk ons online assortiment aan schaduw planten en breng jouw tuin tot leven!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

Maximale hoogte in cm

 - 
Wis selectie

Aantal per m²

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 109 producten

Welke planten in een schaduwrijke tuin?

Selecteer planten die specifiek geschikt zijn voor schaduwrijke omgevingen. Voorbeelden van schaduwminnende planten zijn varens, hosta's, astilbes, schoenlappersplant (Bergenia), vingerhoedskruid, lelietje-van-dalen en klimop. Deze planten gedijen goed met weinig direct zonlicht en voegen kleur, textuur en interesse toe aan je tuin.

Welke bloeiende schaduwplanten kunnen in mijn tuin?

  • Hosta's: Hosta's zijn populaire schaduwplanten vanwege hun prachtige bladpatronen en kleuren. Ze zijn er in verschillende groottes en hebben vaak grote bladeren die een interessante textuur toevoegen aan je tuin. Hosta's bloeien ook met mooie bloemen in verschillende tinten.
  • Astilbe: Astilbe staat bekend om zijn pluimvormige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, wit en rood. Deze planten gedijen goed in schaduwrijke en vochtige omgevingen, waardoor ze perfect zijn voor schaduwplekken in je tuin.
  • Begonia's: Begonia's zijn populaire bloeiende planten die het goed doen in de schaduw. Ze zijn er in verschillende soorten, waaronder de knolbegonia en de bladbegonia. Begonia's bieden kleurrijke bloemen en aantrekkelijk blad en zijn gemakkelijk te verzorgen.
  • Schoenlappersplant (Bergenia): Schoenlappersplant is een stevige plant die goed bestand is tegen schaduwrijke omstandigheden. Het heeft grote, glanzende bladeren die het hele jaar door groen blijven. In het voorjaar produceert de schoenlappersplant prachtige bloemen in tinten van roze en paars.

Wat zijn groene schaduwplanten?

  • Varens: Varens zijn populaire groene planten voor schaduwrijke gebieden. Ze hebben een prachtige bladvorm en voegen een weelderige textuur toe aan de tuin. Enkele bekende varensoorten zijn de koningsvaren, naaldvaren en de tongvaren.
  • Klimop: deze kruipende plant kan zowel in de zon als schaduw groeien. Het heeft donkergroen blad en kan muren, hekken en andere structuren bedekken, waardoor een groen tapijt ontstaat.
  • Pachysandra: deze groenblijvende bodembedekker groeit goed in de schaduw. Het heeft glanzende, donkergroene bladeren en vormt een dicht tapijt dat onkruid onderdrukt.

Schaduw planten koop je bij Tuincentrum van Ee

Bij Tuincentrum van Ee kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan schaduwplanten. Of je nu op zoek bent naar prachtige varens, kleurrijke hosta's, klimop of andere groene schaduwminnende planten, je vindt het allemaal bij Tuincentrum van Ee. Bestel eenvoudig online of kom langs in ons tuincentrum in Zeist. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste planten voor jouw schaduwtuin en geeft graag advies over verzorging en onderhoud.