Vandaag open van 09:00 tot 18:00 uur

Gazononderhoud

Wil je een mooi, groen gazon in jouw tuin? Dat kan, maar het is belangrijk dat je een grassoort kiest die bij je past en deze goed onderhoudt! Bij Tuincentrum Van Ee vind je alles wat je nodig hebt voor een gezond gazon. 

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten

Tips voor het onderhouden van het gazon

Wanneer je het gazon goed zult onderhouden, heb je er het hele jaar plezier van. Laat het gazon dus een echte eyecatcher zijn in jouw tuin! Wij hebben speciaal voor jou dan ook enkele tips voor het gazononderhoud op een rij gezet:

  • Tip 1: Het is super belangrijk om regelmatig het gras te maaien. Doe je dit niet, dan wordt het gras zwak en heeft onkruid meer kans om te groeien. Dat willen we natuurlijk niet! Wij raden je aan om tijdens het groeiseizoen ongeveer één à twee keer per week het gras te maaien. Voor het maaien het is belangrijk dat de messen scherp zijn, dat geeft het beste resultaat.
  • Tip 2: In februari of maart moet het gazon worden geverticuteerd. Hier heb je vervolgens de hele zomer heel veel plezier van. Door bijvoorbeeld een verticuteerhark te gebruiken, prik je een aantal gaten in de grond. Dit is belangrijk om zo voor extra lucht in de grond te zorgen. Hierdoor krijgt mos minder kans om te groeien.
  • Tip 3: Net als alle andere planten heeft een gazon ook voedingsstoffen nodig. Het belangrijkste is om regelmatig te sproeien met water én het gazon regelmatig te bemesten. Bij Tuincentrum van Ee vind je dan ook diverse producten om het gazon te bemesten.
  • Tip 4: Je zult er niet aan ontkomen, maar klavertjes, madeliefjes en paardenbloemen zullen ongetwijfeld tevoorschijn komen in jouw gazon. Maar toch: hoe gezonder het gazon is, hoe minder onkruid. In ons tuincentrum vind je ook hier middelen voor.
  • Tip 5: Een 'boosdoener' in het gazon is mos. Mos kan super hard groeien bij vochtig weer. Om dit aan te pakken kun je het best gazonmest én mosbestrijder gebruiken. Een andere tip is om het gras niet te kort te maaien.