Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Insecten & Ongedierte

Insecten en ongedierte zijn een veelvoorkomend probleem in de tuin en kunnen veel schade aanrichten aan planten en bloemen. Het is belangrijk om deze problemen in de gaten te houden en snel actie te ondernemen om de schade te beperken. Gelukkig zijn er verschillende biologische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar, zoals die van Tuincentrum Van Ee, waarmee je plagen op een verantwoorde manier kunt aanpakken. Bekijk hieronder ons assortiment of kom langs in ons tuincentrum in Zeist!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 50 producten

Welke insecten kunnen schade aanrichten in je tuin?

Er zijn veel verschillende soorten insecten en ongedierte die je in de tuin kunt tegenkomen. Enkele veelvoorkomende soorten zijn bladluizen, slakken, rupsen, tripsen, witte vliegen en spintmijten.

  • Bladluizen voeden zich met het sap van planten en kunnen de groei ervan remmen.
  • Slakken kunnen hele planten in één nacht opeten en rupsen kunnen bladeren en bloemen opeten, waardoor planten ernstig beschadigd raken.
  • Tripsen en witte vliegen zuigen ook het sap uit planten en kunnen virusziekten overbrengen.
  • Spintmijten kunnen hele planten bedekken met spinnenwebben, waardoor ze uiteindelijk sterven.

Welk insect of schimmel heeft mijn planten aangetast?

Heb je inmiddels al schimmels of ongedierte aangetroffen op tuinplanten, kamerplanten, groente, kruiden of fruit? Maar weet je niet zeker wat deze schade heeft aangericht? Neem een getroffen blaadje mee in een zakje naar ons tuincentrum. Op die manier kunnen we achterhalen waar de plant precies last van heeft. Doordat de schimmel of het ongedierte opgesloten zit in een zakje, kan deze zich niet verspreiden in het tuincentrum. Samen vinden we een verantwoorde oplossing voor het probleem in jouw tuin. 

Kom langs in Zeist

Ontdek ons assortiment aan biologische bestrijdingsmiddelen

In jouw tuin wil je uiteraard niet dat luizen, slakken of graslarven jouw moestuin, bloemen of planten aantasten. Gelukkig bieden wij een oplossing hiervoor. Onze biologische bestrijdingsmiddelen zijn een veilige manier om ongedierte te verwijderen zonder het groen aan te tasten. Ook als er tussen de bloemen onkruid en mos groeit, kunnen wij je helpen om dit op een gezonde en snelle manier te verwijderen.

Kortom, of je nu een bestrijdingsmiddel nodig hebt tegen schimmels, ongedierte, groene aanslag, onkruid of mos, je kunt bij ons terecht. Wij bieden producten van gerenommeerde merken zoals Ecostyle, DCM, Pokon en Solabiol. Zo ben je verzekerd van hoogwaardige bestrijdingsmiddelen die je tuin gezond houden.

Kies voor resistente planten

Tip van Van Ee! Gelukkig zijn er veel planten die resistent zijn tegen deze plagen. Enkele voorbeelden zijn goudsbloem, afrikaantjes, lavendel en munt. Deze planten bevatten stoffen die plagen afweren en kunnen dus helpen om je tuin vrij te houden van ongedierte. Bovendien zijn ze ook nog eens mooi om naar te kijken en trekken ze nuttige insecten aan, zoals bijen en vlinders. 

Om plagen te voorkomen, kun je ook gebruik maken van enkele handige tips. Zorg voor een goede afwatering en luchtcirculatie in je tuin om schimmelgroei te voorkomen. Houd je tuin schoon en opgeruimd om te voorkomen dat dieren zich erin kunnen nestelen.

Bekijk Tuinplanten

Koop biologische bestrijdingsmiddelen bij Tuincentrum van Ee

Op zoek naar biologische bestrijdingsmiddelen die lelijke groene aanslag, schimmels of dat ongewenste ongedierte, onkruid en mos aanpakken? Breng een bezoekje aan ons tuincentrum. Wij helpen je graag op een gezonde, biologische en efficiënte manier van dit alles af. Vraag onze specialisten desgewenst naar advies over het preventief bestrijden van ongedierte en schimmels. Bezoek ons tuincentrum of neem contact met ons op!

Neem contact op