Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Ziektes & Schimmels

In de tuin kun je te maken krijgen met verschillende soorten ziektes en schimmels die schade aanrichten aan de planten en bloemen. Bij Tuincentrum van Ee helpen we je graag de juiste planten kiezen. Toch last van ziektes of schimmels in de tuin? Dan vind je bij ons ook producten om dit te voorkomen of te bestrijden. Bekijk hieronder ons online assortiment of kom langs in ons tuincentrum in Zeist.

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Welke ziektes en schimmels in de tuin?

Veel voorkomende ziektes en schimmels in de tuin zijn bijvoorbeeld meeldauw, roest, bladvlekkenziekte en Phytophthora. Deze ziektes en schimmels kunnen ervoor zorgen dat bladeren afsterven, bloemen niet goed groeien en uiteindelijk kunnen de planten zelfs helemaal afsterven.

Om ziektes en schimmels te voorkomen is het belangrijk om de planten gezond te houden. Zorg voor voldoende voedingsstoffen, water en licht. Daarnaast kun je zorgen voor een goede bodemstructuur en beluchting, zodat de planten minder vatbaar zijn voor ziektes en schimmels.

Kies de juiste planten

Sommige planten zijn van nature resistent tegen bepaalde ziektes en schimmels, terwijl andere planten juist heel vatbaar zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de tomatenplant en de rozenstruik gevoelig voor ziektes en schimmels. De roos is namelijk heel stressgevoelig. Een roos heeft, sneller dan veel andere planten, last van factoren zoals droogte, hitte en een slechte bodemstructuur. Dit maakt de planten vatbaarder voor ziektes en schimmels.

Planten als de viool en de lavendel van nature resistent tegen ziektes en schimmels. Wil je dus geen gedoe? Kies dan voor resistente tuinplanten.

Bekijk Tuinplanten

Actie ondernemen tegen ziektes en schimmels in de tuin

Als er toch ziektes en schimmels optreden, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere verspreiding te voorkomen. Bij Tuincentrum Van Ee kun je terecht voor biologische bestrijdingsmiddelen die het milieu niet belasten en op een verantwoorde manier plagen aanpakken. Door middel van biologische bestrijdingsmiddelen kun je op een natuurlijke manier ziektes en schimmels bestrijden en voorkomen.

Kom langs bij Tuincentrum van Ee