Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Alpine en rotsplanten

Wil je graag alpine en rotsplanten kopen, maar heb je geen tijd om naar onze winkel in Zeist te komen? Geen probleem! Bij Tuincentrum van Ee bieden we een ruim assortiment van deze bijzondere planten ook online aan in onze webshop. Blader door ons uitgebreide aanbod van prachtige alpine en rotsplanten en bestel eenvoudig vanuit het comfort van je eigen huis. Onze webshop is gebruiksvriendelijk en veilig, en je kunt vertrouwen op onze zorgvuldige levering om je planten in topconditie bij jou thuis te bezorgen. Haal het alpine-gevoel in je eigen tuin met slechts een paar muisklikken dankzij Tuincentrum van Ee!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

Maximale hoogte in cm

 - 
Wis selectie

Aantal per m²

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 90 producten

Waar plant je alpine en rotsplanten?

Alpine en rotsplanten voelen zich het meest thuis op zonnige, goed doorlatende bodems. Creëer een rotstuin of verhoogde rotspartij in je tuin om ze een natuurlijke habitat te geven. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is, zodat het water niet vast blijft zitten. Ook in verhoogde plantenbakken met zanderige grond kunnen deze planten goed groeien. Deze bijzondere planten voelen zich helemaal thuis op bergachtige plekken en rotsachtige ondergronden, maar kunnen ook een schitterend accent geven aan je eigen tuin.

Top 5 Alpine planten

 1. Edelweiss (Leontopodium nivale): Een iconische alpine plant met zijn kenmerkende witte bloemhoofdjes. Ze groeien goed op goed doorlatende, kiezelige bodems.
   
 2. Bergsteentijm (Thymus praecox): Deze kruipende, groenblijvende plant is perfect voor rotstuinen en muurtjes. Bovendien verspreidt het een heerlijke geur.
   
 3. Alpenviooltje (Cyclamen alpinum): Prachtige, kleurrijke bloemen die gedijen in halfschaduw en goed doorlatende grond.
   
 4. Zwitserse Ruit (Saxifraga oppositifolia): Een winterharde plant die rotsachtige spleten en muurtjes opfleurt met kleine witte bloemen.
   
 5. Berggids (Soldanella alpina): Een charmante plant met klokvormige bloemen die gedijt in vochtige, goed doorlatende grond.

Voeg ook deze toppers toe aan je tuin!

Hoe verzorg je alpine en rotsplanten?

Het verzorgen van alpine en rotsplanten is over het algemeen eenvoudig. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen en geef ze spaarzaam water, vooral in de winter. Overmatig water kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de oude bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. In de wintermaanden kan het helpen om ze te beschermen tegen extreme vorst met bijvoorbeeld een laagje mulch.

Wist je dit al over alpine en rotsplanten?

 • Sommige alpine planten hebben harige bladeren om zichzelf te beschermen tegen de koude en droge omstandigheden op grote hoogte.
 • Edelweiss is niet alleen bekend om zijn schoonheid, maar heeft ook geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt soms gebruikt in traditionele geneeskunde.
 • Alpine planten hebben zich aangepast aan het leven op grote hoogten door compact te groeien, waardoor ze beter bestand zijn tegen de harde omstandigheden van hun natuurlijke omgeving.

Alpine en Rotsplanten koop je bij Tuincentrum van Ee

Bij Tuincentrum van Ee vind je niet alleen een prachtige selectie alpine en rotsplanten, maar ook een breed scala aan andere tuinplanten. Of je nu op zoek bent naar schaduwminnende planten om donkere hoekjes in je tuin op te fleuren, geurende tuinplanten om je zintuigen te verwennen, of bijenlokkende planten om de biodiversiteit in je tuin te bevorderen, we hebben voor ieder wat wils. Bezoek onze winkel in Zeist of neem een kijkje op onze website om ons assortiment te ontdekken.