Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Rhododendron

Het Rhododendron geslacht bestaat uit meer dan 1000 soorten. Met hun bonte kleuren trekken ze de aandacht in elke openbare ruimte en privétuin. Wit, blauw, paars, roze, rood, oranje en geel zijn de meest voorkomende tinten. Wat zijn de verschillende soorten? Hoe snoei je nu een Rhododendron, wanneer bloeit hij en waar kun je ze kopen? Lees verder voor antwoord op deze vragen. Hieronder vind je ons online assortiment maar natuurlijk staan onze groenexperts voor je klaar met advies. Kom langs bij Tuincentrum van Ee in Zeist.

 

Wij verkopen momenteel geen rhododendron in onze webshop. Kom langs in ons tuincentrum in Zeist en ontdek ons uitgebreide assortiment.

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 15 producten

Soorten Rhododendron

Aangezien er zoveel soorten Rhododendron zijn, lichten we een paar van onze favorieten voor je uit. Lees hieronder verder over de prachtige soorten Nova Zembla, Azalea Japonica en Knaphill. 

 

Rhododendron Nova Zembla

Een middelgrote struik die ongeveer 1,5 meter hoog wordt. De knallende kleur tussen donker roze en rood vormt een mooie combinatie met de langwerpige, ovaal vormige donkergroene blaadjes. De bloesems van deze groenblijvende struik groeien in opwaartse richting en vormen een volle ronde kroon.

Buddleja

Azalea Knaphill

De Rhododendron Knaphill of Azalea struik, ook bladverliezend, is uiterlijk nauw verwant met de Rhododendron maar wordt niet zo groot en ze zijn makkelijker te onderhouden. Typerend zijn de grote bloemen die wit, roze, geel, oranje of rood zijn.

 

Azalea Japonica 

Azaleas behoren tot de familie van de Rhododendron, maar in tegenstelling tot de andere varianten zijn ze ofwel groenblijvend of bladverliezend. De Azalea Japonica behoort tot de bladverliezende categorie. Dit betekent dat hij met zijn overvloedige bloei uw tuin in het voorjaar in een mum van tijd omtovert tot een heerlijk, geurend bonte bloemen paradijs.  

Dwergsoorten 

Verder zijn er dwerg azalea's. Voorbeelden hiervan zijn de Japonica ‘Rokoko’, de azalea japonica ‘red geisha’. De beste keuze indien je over een kleine tuin beschikt gezien deze plant niet groter wordt dan een halve meter. Als je helemaal geen tuin hebt, kun je een Azalea in pot een plaatsje geven in je woonkamer.

Hoe snoei ik een Rhododendron?   

  • Allereerst, maak gebruik van een kwalitatieve takkenschaar, om mogelijke schade aan de plant te vermijden. In ons tuincentrum in Zeist, vind je de beste takkenscharen die je nodig hebt voor dit karwei. 
  • Snoei liever te weinig dan teveel bij de Rhododendron. Wanneer je teveel snoeit, zal dit resulteren in een kale plant met weinig bloemen. Als je snoeit, knip boven de nieuwe scheuten. Zodanig dat de plant zich kan vernieuwen. 
  • Dode takken kunnen dan wel weer gesnoeid worden 50 tot 70 centimeter boven de basis.  

Veelgestelde vragen

  • Waar moet een Rhododendron staan? 

De Rhododendron kan zowel zonlicht als halfschaduw goed verdragen. Bij voorkeur een plek die de Rododendron dagelijks van beide voorziet. Daarnaast is het van belang om bij het verplanten van de struik, geen te diepe kuil te graven. De wortels houden namelijk van een zuurstofrijke grond. 

  • Kan een Rhododendron in de volle zon? 

Wanneer het kwik in de zomer naar oncomfortabel hoge temperaturen stijgt, heeft de Rhododendron er baat bij om op een plek te staan met een briesje. 

  • Hoe verzorg je een Rhododendron? 

Een Rhododendron houdt ervan om in een vochtige lucht doorlatende grond te staan. Op koudere vochtige dagen zal je er niet zoveel naar moeten omkijken dan op warme zomerdagen. Geef zeker niet teveel water dit kan leiden tot schimmels. Te droog is dan weer het andere uiterste waardoor de wortels gaan verwelken.  

  • Welke maand Rhododendron snoeien?

Snoei na de bloei rond mei en juni. 

Koop Rhododendron bij Tuincentrum van Ee

Hebben wij je enthousiast gemaakt en wil je ook graag een Rhododendron of Azalea in de tuin? Kom dan langs in ons tuincentrum! Bij ons vind je Rhododendron van zeer goede kwaliteit én voor een scherpe prijs. Vraag onze medewerkers voor advies; ze beantwoorden al jouw vragen maar al te graag! Bel met vragen naar 030-6918301 of stuur een e-mail naar info@tcvanee.nl. 

Kom langs bij Tuincentrum van Ee