Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Zaden & Bollen

Wil je zaden kopen voor in jouw tuin of voor op het balkon? Tuincentrum van Ee in Zeist verkoopt zaad voor kruiden, groentezaad en bloemzaad. Ook als je nog niet zo ervaren bent met tuinieren, is zaaien een prima manier om te beginnen met tuinieren! Eenvoudig, gecontroleerd en leuk! Zaden planten kan in een complete moestuin, maar ook in mooie potten en bloembakken. Uiteraard kun je deze ook meteen bij ons kopen. Kortom, breng een bezoekje aan ons tuincentrum of bekijk het assortiment in onze webshop!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

Maximale hoogte in cm

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 799 producten

Wanneer moet je beginnen met zaaien?

Kruiden, bloemzaden of groentezaden groeien pas goed als je ze op het juiste moment zaait. Is de vorstperiode voorbij? Dan is het tijd om de eerste groentezaden te zaaien. Vanaf maart kun je de zaden van radijs, raapstelen, spruitjes, snijbiet, spinazie, tuinkers, wortelen, kapucijners, prei, postelein, peultjes, doperwten en herfst- en winteruien zaaien. In april is het tijd voor het zaad van witlof, kervel, koolrapen, peterselie, mais, pompoen, bietjes, bloemkool, broccoli, koolrabi, koolsoorten, sla en knolselderij om de grond in te gaan. Naast het zaaimoment is ook de grond waarin je het zaad stopt een erg belangrijk punt. Deze moet namelijk van zeer goede kwaliteit zijn. Vraag ons welke grond of mest je het beste kunt kopen.

Ontdek meer over de grond voor uw kruiden, bloemzaad en groentezaad

Alle groentezaden, bloemzaden en kruiden behoeven een goed, gezond stuk grond. Je kunt de grond verrijken met goede meststoffen, door speciale mest bij ons te kopen. Dankzij deze mest ontwikkelt en groeit het zaad optimaal en zijn jouw bloemen, kruiden en groenten goed beschermd tegen ziektes en schimmels. Een andere manier om zaden een perfecte basis te geven, is door groenbemesters te telen, alvorens je gaat zaaien. Zijn de groenbemesters volgroeid? Ploeg deze dan, om het percentage van organische stof en stikstof in de bodem te verhogen. Wil je groentezaden kopen voor grotere planten, zoals tomaten, courgettes, meloenen of pompoenen? Dan is bijmesten zo nu en dan nodig.

Kom bij ons tuincentrum jouw gewenste zaden kopen

Wil je zaad voor kruiden, groentezaad of bloemzaad kopen? Of ben je op zoek naar groenbemesters, zodat je straks zonder zorgen de zaden kunt zaaien? Breng een bezoekje aan ons tuincentrum of bestel het eenvoudig in onze webshop!