Vandaag open van 12:00 tot 16:00 uur

Zomerbloeiers

Zomerbloeiers zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin, en ze brengen kleur, geur en levendigheid tijdens de warmere maanden van het jaar. Deze planten gedijen goed in de zomerse omstandigheden en bieden een overvloed aan bloemen die je tuin tot leven brengen. De mooiste zomerbloeiers shop je gewoon in onze webshop! Bekijk hieronder ons online assortiment. 

Toon filters Sluit filters

Filter producten

Maximale hoogte in cm

 - 
Wis selectie

Aantal per m²

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 146 producten

Wanneer zomerbloeiers planten?

Zomerbloeiers kunnen het beste worden geplant wanneer de vorst voorbij is, meestal in het late voorjaar of vroege zomer, afhankelijk van je locatie. De bloeitijd van zomerbloeiers varieert, maar over het algemeen kun je verwachten dat ze in de zomer tot de vroege herfst bloeien.

Top 5 zomerbloeiers

  1. Zinnia: Zinnia's zijn kleurrijke bloemen die beschikbaar zijn in verschillende tinten, variërend van felrood en oranje tot zachte pastelkleuren. Ze bloeien van de vroege zomer tot de herfst en trekken vlinders aan.
  2. Dahlia: Dahlia's zijn opvallende bloemen met een breed scala aan vormen, maten en kleuren. Ze bloeien in de zomer en herfst en zijn verkrijgbaar in enkele en dubbele bloemvormen. Dahlia's zijn geweldig voor het toevoegen van een dramatisch accent aan je tuin.
  3. Cosmea: Cosmea is een luchtige en sierlijke bloem die beschikbaar is in verschillende tinten roze, rood en wit. Het bloeit van de zomer tot de herfst en voegt een delicate schoonheid toe aan je tuin.
  4. Rudbeckia: Rudbeckia, ook wel bekend als zonnehoed, is een bloem met opvallende gele bloemblaadjes en een donkerbruin centrum. Het bloeit in de zomer en najaar en is een favoriet bij bijen en vlinders.
  5. Lobelia: Lobelia is een veelzijdige plant met heldere bloemen in tinten blauw, paars, roze en wit. Het is een geweldige keuze voor hangmanden, bloembakken en randen. Lobelia bloeit de hele zomer en heeft een aantrekkelijk watervalachtig groeipatroon.

Combineer zomerbloeiers voor een kleurrijk geheel

Het combineren van zomerbloeiers kan je tuin een gevarieerd en kleurrijk uiterlijk geven. Overweeg bijvoorbeeld het combineren van zinnia's met dahlia's voor een levendig kleurenpalet, of voeg rudbeckia's toe aan een border met verbena voor een mooi contrast. Je kunt ook verschillende hoogtes en texturen combineren voor een meer gelaagde uitstraling in je tuin.

Zelf zomerbloeiers zaaien? Dat kan!

Het zaaien van zomerbloeiers biedt je de vrijheid om te kiezen uit een breed scala aan plantensoorten en variëteiten, en het stelt je in staat om je tuin op jouw eigen creatieve manier vorm te geven. Er zijn verschillende zomerbloeiers die gemakkelijk zelf te zaaien zijn, zelfs voor beginnende tuiniers. 

  • Goudsbloem: Goudsbloemen zijn gemakkelijk te kweken en hebben levendige bloemhoofdjes in gele, oranje en rode tinten. Ze trekken ook nuttige insecten aan.
  • Zonnebloem: Zonnebloemen zijn iconische zomerbloeiers die gemakkelijk te zaaien zijn. Ze groeien snel en produceren grote, opvallende bloemen.
  • Cosmea: Cosmea is een luchtige en sierlijke bloem die goed gedijt vanuit zaad. Ze bloeien in verschillende kleuren en voegen een delicate schoonheid toe aan je tuin.

Shop bloemzaden

Zomerbloeiers kopen doe je bij Tuincentrum van Ee

Bij Tuincentrum Van Ee kun je eenvoudig zomerbloeiers kopen, of je nu liever online winkelt via onze webshop of persoonlijk langskomt in ons tuincentrum in Zeist. We bieden een breed scala aan prachtige zomerbloeiers die je tuin tot leven brengen met kleur en schoonheid tijdens het warme seizoen.

In onze webshop kun je op je gemak bladeren door ons assortiment aan zomerbloeiers en je favoriete planten selecteren. Met een paar klikken kun je je bestelling plaatsen en deze bij je thuis laten bezorgen. Onze online winkel biedt het gemak van winkelen vanuit huis en de mogelijkheid om op elk moment van de dag je tuin te verfraaien met prachtige bloemen.

Als je de voorkeur geeft aan een persoonlijke winkelervaring, ben je van harte welkom in ons tuincentrum in Zeist. Hier kun je de zomerbloeiers van dichtbij bekijken, hun geur opsnuiven en deskundig advies krijgen van ons vriendelijke personeel. Je kunt de planten zelf selecteren en direct meenemen om je tuin te verfraaien met kleur en vitaliteit.