Vandaag open van 12:00 tot 16:00 uur

Zaden

Ga eens aan de slag met zaden! Door het kweken van je eigen fruit, groente, kruiden of bloemen til je je tuin naar een spannender én lekkerder niveau. Het geeft je, naast een leuke hobby en flink wat ontspanning, ook nieuwe inzichten in de natuur. Bovendien heb je straks natuurlijk de meest verse gerechten en bloemen op tafel staan. Heb je onze afdeling met allerlei moestuinbenodigdheden al ontdekt? In onze winkel in Zeist vind je onder andere de kwalitatieve zaden van Buzzy en Tuinplus en de bijbehorende tools van onder meer Elho en Nature. Shop het online!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 520 producten

De voordelen van kweken

Zelf gekweekte groenten en fruit bevatten meer vitaminen en mineralen dan producten die al lange tijd op de plank van de supermarkt liggen. Er zijn echter meer voordelen voor lichaam een geest:

  • Het kweken van zaden vergt toch fysieke inspanning
  • Je bent vaak buiten en krijgt dus veel frisse lucht binnen
  • Het werken in de tuin is een ontspannende activiteit en kan helpen bij het verminderen van stress

Zaaien saai? Nee, maar wel ontspannend!

Er is iets ontspannends aan het werken in de tuin. Het helpt je ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en het geeft je een diepere connectie met de natuur. Daarvan is het bewezen dat het een positief effect op je gemoedstoestand heeft. Het kweken van zaden geeft je ook de kans om iets te creëren en te zien groeien. Het is daarmee een bevredigende en therapeutische activiteit.

Tip! Het veld- of plukboeket is anno nu helemaal hip. Door zelf bloemen te kweken, kun je je eigen tuin of balkon omtoveren in een kleurrijke oase. Pluk er een aantal en vul je favoriete vaas met de mooiste bloeiers.

Kom bij tuincentrum van Ee jouw gewenste zaden kopen

Wil je zaad voor kruiden, groentezaad of bloemzaad kopen? Of ben je op zoek naar groenbemesters, zodat je straks zonder zorgen de zaden kunt zaaien? Breng een bezoekje aan ons tuincentrum of bestel het eenvoudig in onze webshop!