Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Bloemzaden

Het zaaien van bloem zaden is een prachtige manier om jouw tuin te verfraaien. Door de juiste zaai- en oogsttijden te volgen, kun je genieten van een tuin vol kleurrijke bloemen. In de webshop van Tuincentrum van Ee vind je verschillende soorten bloemzaden om uit te kiezen en te zaaien, zoals Zinnia, Klaproos, Goudsbloem en Zonnebloem. Bekijk hieronder ons assortiment bloem zaden en bestel vandaag nog jouw pluktuin online!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 161 producten

Bloemen met een lange levensloop

In onze webshop vind je eenjarige, tweejarige en meerjarige bloemzaden. Deze aanduiding heeft betrekking op de levensduur van de bloemplanten die groeien uit deze zaden. 

  • Eenjarige bloemen groeien en bloeien gedurende slechts één groeiseizoen en produceren vervolgens zaden die de volgende lente ontkiemen. Eenjarigen hebben de neiging om snel te groeien en zijn meestal kleurrijk en levendig, waardoor ze een populaire keuze zijn voor bloembedden, borders en potten.
  • Tweejarige bloemen groeien en ontwikkelen zich gedurende twee groeiseizoenen. In het eerste jaar groeien ze alleen bladeren en wortels, terwijl ze in het tweede jaar bloeien en vervolgens zaden produceren. Een voorbeeld van een tweejarige bloem is de muurbloem.
  • Meerjarige bloemen hebben een levensduur van meer dan twee jaar en groeien en bloeien jaar na jaar. Ze worden meestal geplant in de herfst of de lente en hebben een rustperiode in de winter. Voorbeelden van meerjarige bloemen zijn lavendel, rozen en vaste planten zoals de Echinacea of Zonnehoed.

Zonnig zaaien: de Zinnia

Een van de meest populaire bloemen om te zaaien is de Zinnia. Deze bloem bloeit in vele verschillende kleuren en heeft een lange bloeiperiode. Zinnia's kunnen vanaf half april buiten worden gezaaid, nadat de kans op vorst is geweken. De zaden moeten ongeveer 0,5 centimeter diep in de grond worden gezaaid en op een afstand van 25 centimeter van elkaar. De bloemen kunnen worden geoogst zodra ze volledig zijn geopend en de kleuren het meest intens zijn.

Wist u dat de Zinnia een échte bijen- en vlinderlokker is? Maar ook tuinvogels zoals Kolibries zijn onwijs dol op de Zinnia!

Shop Zinnia zaden

Eenvoudig te zaaien: De Goudsbloem

De Goudsbloem is ook een veelvoorkomende bloemsoort die eenvoudig te zaaien is. Goudsbloemen kunnen vanaf eind maart tot juni worden gezaaid. De zaden moeten ongeveer 0,5 centimeter diep in de grond worden gezaaid en op een afstand van 30 centimeter van elkaar. Goudsbloemen kunnen worden geoogst wanneer ze volledig zijn geopend en de bloemen het meest helder zijn.

Zaai de Goudsbloem

Een eigen pluktuin koop je bij Tuincentrum van Ee

Een eigen moes-, sier- of pluktuin zaaien is een leuke, gezonde en leerzame bezigheid! Voor jezelf én voor het hele gezin! In de webshop van Tuincentrum van Ee shop je eenvoudig een hele moest- of bloementuin bij elkaar. Advies nodig? Dan nodigen we je graag uit in ons tuincentrum waar onze groenexperts klaar staan om je te helpen met jouw tuinwens!