Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Bonen

In de webshop van Tuincentrum van Ee vind je een uitgebreide selectie bonenzaden om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar traditionele sperziebonen, fijne haricots verts of smakelijke snijbonen, je vindt het allemaal op de website. Zoek je iets wat hier (nog) niet tussen staat? Dan nodigen we graag uit in ons tuincentrum om het volledige assortiment aan bonenzaden te ontdekken!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

Eigen boontjes doppen.. uhhh kweken, hoe doe je dat?

Wanneer je de bonenzaden hebt ontvangen, kun je beginnen met het planten en verzorgen van je eigen bonenplantjes. Het kweken van bonen is relatief eenvoudig en vereist weinig onderhoud. Zorg ervoor dat je de bonenzaden plant op een zonnige plek in de tuin en dat de grond goed gedraineerd is. Afhankelijk van het soort bonen dat je kweekt, kan het ook nodig zijn om de planten te ondersteunen met stokken of gaas.

Wanneer kan je bonen oogsten?

Na ongeveer 8-10 weken zullen de bonenplanten volgroeid zijn en klaar zijn om geoogst te worden. De meeste bonenplanten hebben peulen met bonen erin. Als de peulen donkerbruin of geel zijn en de bonen binnenin volgroeid en stevig aanvoelen, zijn ze rijp om te oogsten. Om de bonen te oogsten, pluk je voorzichtig de peulen van de plant en haal je de bonen eruit. Je kunt de bonen koken, bakken, stoven, invriezen of inmaken om ze langer te bewaren en ervan te genieten.

Kweek je eigen groenten, je proeft het verschil!

Uiteraard ben je al helemaal om en jeuken je handen om met onze groentezaden aan de slag te gaan, maar mocht je nog twijfelen, dan zetten we nog even de voordelen van zelf groente kweken voor je op een rij! 

  • Al kost het wat van je tijd, het kweken van eigen groenten is vaak goedkoper dan het regelmatig kopen van groenten in de supermarkt.
  • Door je keuze voor groentezaden hebt je de flexibiliteit om je eigen groentetuin aan te passen en te veranderen naar jouw favoriete eetpatroon.
  • Door groentezaden te kopen en te kweken, ben je verzekerd van hoge kwaliteit groente, onbespoten en zo gezond mogelijk. Je zaait wat je lekker vindt of regelmatig eet, zonder toevoegingen of conserveermiddelen. Lekker biologisch!
  • Het kopen van groentezaden is een goede investering in je gezondheid, het milieu en het geeft je ook nog een goed gevoel. Je hebt controle over de groenten die je eet en je leert ontzettend veel tijdens het groeiproces!
  • Doordat je zelf aan de slag bent, verminder je de afstand die groenten afleggen om bij jou te komen. Minder transport, minder uitstoot van chemische uitlaatgassen! Win win!, 

Bestel jouw bonenzaden online bij tuincentrum van Ee

Bij Tuincentrum van Ee kun je niet alleen bonenzaden bestellen, maar ook andere zaden, bollen en benodigdheden voor het tuinieren. Het online bestellen van zaden en andere tuinartikelen is een handige manier om alles te krijgen wat je nodig hebt zonder dat je de deur uit hoeft te gaan. Je bestelling wordt snel geleverd en je kunt snel aan de slag met het planten en verzorgen van je eigen bonenplanten.