Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Groentezaden

Heb je een tuin met een stuk lege grond, een hoge bak of wat kleinere potten? Dan kun je al starten met het kweken van je eigen groenten! Tuincentrum van Ee heeft een ruim assortiment aan hoogwaardige groentezaden van top leveranciers, waardoor het slagingspercentage omhoog schiet. Het enige wat de zaden jou vragen is wat aandacht en liefde om uit te groeien tot een heerlijke en gezonde maaltijd! Kom langs in ons tuincentrum of gooi je digitale winkelmandje vol!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 290 producten

Groente Zaden koop je bij Tuincentrum van Ee

Elke buitenruimte is geschikt voor het groeien van eigen groente. Uiteraard is het van belang hoeveel plek je beschikbaar hebt, hoe de ligging van je tuin is (zonnig, schaduw, beschut etc) en de staat van de aarde. Met een klein beetje hulp van bepaalde meststoffen om de grond voor te bereiden op de zaden, het juiste tuingereedschap en natuurlijk zaden voor jouw favoriete groenten zal het ongetwijfeld een succes worden!

Bekijk tuingereedschap

De voordelen van kweken

Zelf gekweekte groenten en fruit bevatten meer vitaminen en mineralen dan producten die al lange tijd op de plank van de supermarkt liggen. Er zijn echter meer voordelen voor lichaam een geest:

  • Het kweken van zaden vergt toch fysieke inspanning
  • Je bent vaak buiten en krijgt dus veel frisse lucht binnen
  • Het werken in de tuin is een ontspannende activiteit en kan helpen bij het verminderen van stress

Zaaien saai? Nee, maar wel ontspannend!

Er is iets ontspannends aan het werken in de tuin. Het helpt je ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en het geeft je een diepere connectie met de natuur. Daarvan is het bewezen dat het een positief effect op je gemoedstoestand heeft. Het kweken van zaden geeft je ook de kans om iets te creëren en te zien groeien. Het is daarmee een bevredigende en therapeutische activiteit.

Tip! Het veld- of plukboeket is anno nu helemaal hip. Door zelf bloemen te kweken, kun je je eigen tuin of balkon omtoveren in een kleurrijke oase. Pluk er een aantal en vul je favoriete vaas met de mooiste bloeiers.

Bekijk Bloemzaden

Kweek je eigen groenten, je proeft het verschil!

Uiteraard ben je al helemaal om en jeuken je handen om met onze groentezaden aan de slag te gaan, maar mocht je nog twijfelen, dan zetten we nog even de voordelen van zelf groente kweken voor je op een rij! 

  • Door groentezaden te kopen en te kweken, ben je verzekerd van hoge kwaliteit groente, onbespoten en zo gezond mogelijk. Je zaait wat je lekker vindt of regelmatig eet, zonder toevoegingen of conserveermiddelen. Lekker biologisch!
  • Al kost het wat van je tijd, het kweken van eigen groenten is vaak goedkoper dan het regelmatig kopen van groenten in de supermarkt.
  • Doordat je zelf aan de slag bent, verminder je de afstand die groenten afleggen om bij jou te komen. Minder transport, minder uitstoot van chemische uitlaatgassen! Win win!, 
  • Door je keuze voor groentezaden hebt je de flexibiliteit om je eigen groentetuin aan te passen en te veranderen naar jouw favoriete eetpatroon.

Het kopen van groentezaden is een goede investering in je gezondheid, het milieu en het geeft je ook nog een goed gevoel. Je hebt controle over de groenten die je eet en je leert ontzettend veel tijdens het groeiproces!

Groentezaden kopen bij Tuincentrum van Ee

Iedereen wil gezond eten en groenten waar je zelf veel aandacht en liefde in hebt gestopt, smaakt nu eenmaal nóg beter! Kies voor gezond, voor een fijne buitenactiviteit en voor een beter milieu met ons grote aanbod aan groenten zaden van kwalitatieve leveranciers. Alles onder één dak om te starten met het kweken van groenten en in een paar maanden hier de vruchten, uuhhh de groenten van te plukken! Onze experts adviseren je graag! Tot snel bij Tuincentrum van Ee!