Vandaag open van 12:00 tot 16:00 uur

Najaarsplanten

In het najaar neemt de natuur afscheid van de zomer en bereidt zich voor op de komende winter. Maar dat betekent niet dat je tuin saai en kleurloos hoeft te zijn. Integendeel, het najaar is een perfect moment om je tuin te voorzien van een scala aan bloeiende planten, bomen en struiken die zorgen voor een feestelijke en warme sfeer. Van prachtige herfstasters en sierlijke herfstanemonen tot kleurrijke chrysanten en winterharde siergrassen, we bieden een breed scala aan najaarsplanten die je tuin tot leven zullen brengen, zelfs wanneer de dagen korter worden en de temperaturen beginnen te dalen. Bekijk hieronder ons online aanbod of kom naar ons tuincentrum in Zeist voor ons volledige assortiment aan najaarsplanten.

Toon filters Sluit filters

Filter producten

Maximale hoogte in cm

 - 
Wis selectie

Aantal per m²

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 39 producten

Bloeiende en groenblijvende najaarsplanten

Het najaar brengt niet alleen verandering in het weer en de kleuren van de natuur, maar het biedt ook een overvloed aan bloeiende planten die je tuin kunnen transformeren tot een ware herfstoase. Of kies voor groenblijvende najaarsplanten. Terwijl de bladeren van de bomen in de herfst prachtig verkleuren en uiteindelijk van de takken vallen, kun je met groenblijvende najaarsplanten je tuin een blijvende schoonheid geven. 

Bloeiende Najaarsplanten

1. Herfstaster (Aster novi-belgii)

De herfstaster is een echte blikvanger in de najaarstuin. Met zijn kleurrijke bloemen in tinten van paars, roze, blauw en wit, voegt deze plant een vleugje speelse elegantie toe aan elke tuin.

2. Herfstanemoon (Anemone)

De herfstanemoon is een andere charmeur die in de nazomer tot laat in de herfst bloeit. De herfstanemoon is een perfecte keuze om een vleugje romantiek aan je tuin toe te voegen.

3. Japanse Haver (Miscanthus sinensis)

Als je op zoek bent naar een siergras dat de herfsttuin een unieke uitstraling geeft, dan is de Japanse Haver een uitstekende keuze. Dit sierlijke gras heeft prachtige zilverachtige pluimen.

Groenblijvende Najaarsplanten

 1. Hulst (Ilex aquifolium):
  Hulst is een klassieke groenblijvende plant die bekend staat om zijn stekelige bladeren en rode bessen, die vooral in de winter voor kleur zorgen.
 2. Siergras (Festuca glauca):
  Dit compacte en sierlijke gras behoudt zijn blauwgroene tinten het hele jaar door, waardoor het een uitstekende keuze is voor het toevoegen van textuur aan je tuin.
 3. Bamboe (Phyllostachys):
  Bamboe is een sterke en snelgroeiende plant die privacy biedt en een exotisch tintje aan je tuin geeft. Let op of je gaat voor de woekende of niet woekerende variant!

5 Tips voor Najaarsplanten in de Tuin

Natuurlijk wil je in het najaar ook nog heerlijk van je tuin kunnen genieten. Wie weet krijgen we een fijne en lange zomer of probeer je lekker lang buiten onder de veranda of overkapping te zitten met een warm drankje en een boek. Een feit is dat buitenzijn je goed doet. Dan is een mooie tuin, ook in het najaar, iets om van te genieten! 

 1. Kies geschikte planten:
  Zorg ervoor dat je planten selecteert die goed gedijen in het herfstseizoen en in jouw specifieke klimaat. Kies voor winterharde, groenblijvende en bloeiende najaarsplanten die de kou en eventuele vorst goed kunnen verdragen.
   
 2. Plant ze op het juiste moment:
  Zorg ervoor dat je de najaarsplanten op het juiste moment plant, bij voorkeur in het late voorjaar of de vroege zomer. Op die manier hebben ze voldoende tijd om goed te wortelen voordat het najaar aanbreekt.
   
 3. Overweeg geurende planten:
  Naast visuele aantrekkingskracht kunnen sommige najaarsplanten ook een heerlijke geur toevoegen aan je tuin. Denk aan geurende bloemen zoals herfstanemoon en chrysanten.
   
 4. Dode bloemen verwijderen:
  Om de bloei te bevorderen, is het raadzaam om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren en verlengt de bloeiperiode.
   
 5. Zorg voor voldoende water:
  Hoewel de regenval meestal voldoende is in de herfst, is het belangrijk om te controleren of je najaarsplanten voldoende vocht krijgen. Geef ze water als het weer langere periodes droog is.

Koop najaarsplanten bij Van Ee in Zeist

Bij Tuincentrum van Ee in Zeist kun je nu volop genieten van de mogelijkheid om je najaarstuin een prachtige transformatie te geven. Of je nu kiest voor het levendige kleurenpalet van bloeiende najaarsplanten, zoals de betoverende aster en de charmante hebe, of dat je de voorkeur geeft aan de sierlijke uitstraling van groenblijvende tuinplanten zoals siergrassen, bij ons vind je een uitgebreide selectie om je tuin in het najaar te laten stralen. Laat je tuin opfleuren met de warme tinten van herfstbloemen of geniet van het contrast tussen het levendige groen van siergrassen en de vallende bladeren.

Kom langs