Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Bijen en vlinderlokkers

Maak van jouw tuin een paradijs voor bijen en vlinders. Wist je dat er in Nederland alleen al meer dan 3000 bijensoorten rond zoemen? En vlinders leveren naast een sierwaarde ook een grote bijdrage! Bijen en vlinders zijn heel belangrijk voor de groei en bloei van onze natuur. Vlinders verzamelen namelijk stuifmeel en helpen zo met de bestuiving van onze bloemen en planten. Inderdaad, vlinders zorgen er dus voor dat onze tuinen zo mooi en vreugdevol blijven! Bekijk hieronder ons assortiment aan bijen en vlinderlokkers. Voor meer advies ben je altijd welkom bij Tuincentrum van Ee waar onze groenexperts je graag verder helpen.

Toon filters Sluit filters

Filter producten

Maximale hoogte in cm

 - 
Wis selectie

Aantal per m²

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 106 producten

De bijdrage van vlinders en bijen

Bijen hebben grote verantwoordelijkheden voor zulke kleine beestjes. Zonder bijen zouden er namelijk geen aardbeien, appels of peren kunnen groeien. En zonder bessen en zaadjes hebben vogels en andere dieren geen voedsel. Ongeveer 80% van de gewassen in Nederland is afhankelijk van de bij om goed te kunnen groeien. Maar bijen hebben het zwaar. Goede nestel- en voedingplekken worden verwoest door de aanleg van wegen of woonwijken. De bijen verliezen dus hun rustplaats en overleven op die manier niet. Maar wij mensen kunnen bijdragen aan de toekomst van de bij!

Helaas zijn er tegenwoordig steeds meer vlinders. Dit komt voornamelijk door de toename in gebruik van pesticiden en chemicaliën in de land- en tuinbouw. Maar wij kunnen de vlinders hun veilige oord terug geven. Door het planten van bloemen en planten waar vlinders van houden help je niet alleen de vlinder een handje maar maak je je eigen tuin of balkon ook een stuk levendiger en kleurrijker!

Geurende bijenlokkers

Bijen zijn bezige beestjes. Hele dagen vliegen ze rond op zoek naar voedsel. Dit voedsel halen ze uit planten en bloemen. Van het stuifmeel en de nectar wordt een balletje gevormd welke tussen de eitjes wordt gelegd als voedsel voor de pasgeboren larven. Om de zoektocht makkelijker te maken, kun je speciale bloemen en planten in de tuin zetten. Bijen vinden bloemen waarvan het hart zichtbaar is het lekkerst. Niet alleen help je de bij, je fleurt ook je tuin op met deze mooie soorten: 

 • Gevlekt longkruid (Pulmonaria officinalis)
 • Damastbloem (Hesperis matronalis)
 • Salie (Salvia officinalis)
 • Geitenbaard (Aruncus dioicus)
 • Lange ereprijs (Veroncia longifolia)
 • Herfstaster (Aster ageratoides)

Buddleja

 

Hesperis matronalis

Zoete vlinderlokkers

Bij Tuincentrum van Ee vind je een ruim assortiment aan nectarrijke vlinderlokkers. Deze planten hebben allemaal verschillende smaken nectar en zullen een warm welkom vormen voor de vlinder. Hieronder hebben we wat heerlijke vlinderlokkers op een rijtje gezet:

 • Sneeuwbal of Gelderse roos (Viburnum)
 • Judaspenning (Lunaria annua)
 • Vlinderstruik (Buddleja)
 • Hemelsleutel (Sedum spectabile)
 • Lavendel (Lavandula)
 • IJzerhard (Verbena bonariensis)

Koop bijen- en vlinderlokkende tuinplanten bij Tuincentrum van Ee 

Iedere tuin of balkon is om te toveren tot een paradijs voor bijen en vlinders. Bezoek ons tuincentrum en ontdek alle bijen- en vlinderlokkende tuinplanten. Vraag onze specialisten desgewenst om advies aangaande de eigenschappen, toepassingsmogelijkheden en het onderhoud. Bel met vragen naar 030-6918301 of stuur een e-mail naar info@tcvanee.nl. Ons tuincentrum helpt je graag aan een bijen- of vlindertuin!

Kom langs bij Tuincentrum van Ee