Vandaag open van 09:00 tot 17:00 uur

Insectenhotels

Wij mensen hebben samen de kracht om de biodiversiteit te bevorderen. En de tuin is dé ideale plek om te beginnen. In een biodiverse tuin wordt extra aandacht gegeven aan het ‘leven’. Vogels, vlinders, bijen en andere dieren staan centraal. Maar vergeet ook niet de planten die kunnen bijdragen aan het creëren van een fijn habitat voor al het leven in de tuin! Bekijk ons assortiment!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 25 producten

Een waardevolle Bijdrage

Bijen hebben grote verantwoordelijkheden voor zulke kleine beestjes. Zonder bijen zouden er namelijk geen aardbeien, appels of peren kunnen groeien. En zonder bessen en zaadjes hebben vogels en andere dieren geen voedsel. Ongeveer 80% van de gewassen in Nederland is afhankelijk van de bij om goed te kunnen groeien. Maar bijen hebben het zwaar. Goede nestel- en voedingsplekken worden verwoest door de aanleg van wegen of woonwijken. De bijen verliezen dus hun rustplaats en overleven op die manier niet. Maar wij mensen kunnen bijdragen aan de toekomst van de bij! Je hoeft je heus niet op te geven voor de Grote Tuinverbouwing om de bijen in jouw tuin te verwelkomen. Je kunt eenvoudig kleine aanpassingen maken om te zorgen dat de bij een nestel- en/of voedingsplaats heeft bij jou in de tuin. Door het plaatsen van een bijenhotel of het planten van speciale bloemen lok je al gauw bijen naar je tuin. 

Een bijenhotel plaatsen

De bijen krijgen het steeds moeilijker om een goede nestelplek te vinden. Door een bijenhotel te plaatsen geef je de bijen een fijne plek om zich te nestelen en eitjes te leggen. Zorg dat je een bijenhotel uit de wind en in de volle zon ophangt. Een bijenhotel bestaat uit een groot blok hout met gaatjes erin die fungeren als tunnels. In deze tunnels leggen de bijen hun eitjes. En tussen elk eitje leggen de bijen voedsel uit bloemen om de pasgeboren larven te voorzien van voedsel. Met een bijenhotel draag je niet alleen bij aan de toekomst van de bij, je kunt deze prachtige zoemers ook eens van dichtbij bekijken!