Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Bloembollen

Nu investeren in bloembollen betekent dat je straks volop kan genieten! Wil je jouw tuin omtoveren tot een kleurrijke pluktuin of heb je plannen een heuse moestuin te starten? In onze webshop vind je allerlei bloembollen die je helpen jouw tuin tot een prachtig, maar ook heerlijk paradijsje te maken. Bezoek tuincentrum van Ee in Zeist of klik eenvoudig je digitale winkelmandje vol. We bezorgen onze producten snel, goed verpakt en goedkoop!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

Maximale hoogte in cm

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 279 producten

Wanneer bloempollen planten?

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De namen geven al weg wanneer je van hun bloemenpracht kunt genieten.

  • Wat misschien een tikkeltje verwarrend kan zijn, is dat voorjaarsbollen juist in het najaar de grond in moeten. De beste plantperiode is zo van september tot en met de start van december.
  • Zomerbollen mogen de grond (of bloempot) in als de kans op nachtvorst geweken is. Houd in de meeste gevallen april en mei aan.

Bloembollen planten voor het voorjaar

Voorjaarsbollen vereisen een koudeperiode om succesvol te groeien. Onder de grond zijn ze hard aan het werk, ook al zie je dat niet, zodat ze vanaf maart (en soms zelfs iets eerder) hun groene topjes aan je kunnen tonen. De exacte tijd wanneer voorjaarsbloemen tevoorschijn komen, staat aangegeven op de verpakking van de betreffende bol. Over het algemeen geldt de regel dat bloembollen driemaal zo diep geplant moeten worden als hun hoogte. Dus voor een bloembol van 5 centimeter diep, gebruik je een plantschepje of bollenplanter om hem 15 centimeter diep in de aarde te plaatsen.

Voorjaarsbollen kopen

Tulpenbollen kopen: een tuin vol Hollandse fleur!

Wie is er niet gek op de oer-Hollandse tulp? Neerlands trots is er in allerlei kleuren, lengtes en soorten, zodat je een prachtig gevarieerd beeld kunt creëren. Tulpenbollen planten doe je minimaal zes weken voordat het gaat vriezen, ergens tussen eind september en begin december. Kies voor een standplaats met voldoende zon. Tulpen houden niet zo van een spot in de schaduw. Bij tuincentrum van Ee kan je natuurlijk tulpenbollen kopen, maar we geven je daarnaast ook advies over de soorten die perfect passen bij jouw tuindroom. Misschien wil je je tuin wel verrijken met biologische bloembollen? Alles is mogelijk, dus kom langs in Zeist!

Bijen- & vlinderbollen

Met de bijen- en vlinderlokkende bloembollenmixen ben je verzekerd van een tuin met veel hoog bezoek. De komst van vlinders, bijen en andere insecten brengt jouw tuin niet alleen op aantrekkelijke wijze tot leven, maar is ook nog eens heel goed voor onze biodiversiteit. Welke mix is jouw favoriet? 

Waarom bijen- en vlinderlokkende bloembollen kopen?

In onze webshop vind je mengsels van bloembollen die speciaal gemaakt zijn om jouw tuin om te toveren tot een plek vol levendigheid. Het zijn bollen waar bloemen uit tevoorschijn zullen komen die erg aantrekkelijk zijn voor onze bijen- en vlindervrienden. Zo kunnen ze al vroeg in het seizoen genieten van de lekkerste nectar en stuifmeel - en dat vaak weken- tot maandenlang! De bloembollen zitten verpakt in een vrolijke en uiteraard milieuvriendelijke tas. Dit maakt de bloembollen ook nog eens tot een fantastisch cadeau voor iedereen die bezig is met het milieu en de tuin. Jij wilt onze oh-zo belangrijke bestuivers toch ook welkom laten voelen in de tuin?

Een aantal van die vlinderlokkende en bijvriendelijke bollen zijn:

  • Allium
  • Tulp
  • Muscari (blauwe druifjes)
  • Krokus

Koop Bijen- en Vlinderbollen