Vandaag open van 12:00 tot 16:00 uur

Natuurlijke Kruiden

Ontdek nu ons uitgebreide assortiment natuurlijke kruidenplanten in onze webshop. Het kweken van je eigen kruiden is niet alleen leuk, maar ook zeer bevredigend. Met eigen gegroeide natuurlijke kruiden kun je heerlijke gerechten bereiden, verkwikkende theeën maken, en zelfs je eigen natuurlijke cosmetica en medicijnen creëren. Koop natuurlijke kruiden eenvouding online of kom langs in ons tuincentrum in Zeist.

Toon filters Sluit filters

Filter producten

Maximale hoogte in cm

 - 
Wis selectie

Aantal per m²

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 37 producten

Natuurlijke kruiden kunnen ook op het balkon!

Natuurlijke kruidenplanten kunnen zowel in de tuin als op het balkon groeien. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen en plant ze in goed doorlatende grond. Kruiden in potten op het balkon hebben wat vaker water nodig, dus houd de grond vochtig maar niet verzadigd.

Ontdek de magie van natuurlijke kruiden

 • Salie (Salvia officinalis) staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele medicijnen vanwege de ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen.
   
 • Lavendel (Lavandula angustifolia) is niet alleen geliefd om zijn heerlijke geur, maar het staat ook bekend om zijn kalmerende en ontspannende effecten. Lavendelolie wordt vaak gebruikt in aromatherapie.
   
 • Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) wordt geassocieerd met verbeterd geheugen en concentratie. Het wordt vaak gebruikt als een stimulerend middel om de geest helder en alert te houden.

 

Heb je hier al aan gedacht?

Natuurlijke kruidenplanten verzorgen

Het verzorgen van natuurlijke kruidenplanten is over het algemeen vrij eenvoudig, maar elk kruid heeft zijn eigen specifieke behoeften. Hier zijn enkele algemene tips om je op weg te helpen:

 • Geef je kruiden regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. 
 • Kruiden houden van zonlicht, dus zorg ervoor dat ze ten minste 6 uur direct zonlicht per dag krijgen. Plaats je kruiden op een zonnige plek in de tuin of op het balkon.
 • Pluk de bladeren van je kruiden regelmatig om te gebruiken in gerechten. Oogst de bladeren bij voorkeur in de ochtend, wanneer de oliën in de plant het meest geconcentreerd zijn.
 • Sommige kruiden zijn winterhard en kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Andere kruiden zijn echter minder winterhard en moeten worden beschermd tegen vorst. In dat geval kun je ze in potten kweken en tijdens de winter naar binnen brengen of bedekken met mulch om ze te beschermen.

Natuurlijke Kruiden koop je bij Tuincentrum van Ee

Ontdek nu ons brede aanbod van natuurlijke kruidenplanten in onze webshop. Maar dat is niet alles! Bij Tuincentrum van Ee vind je ook een prachtige selectie van vlinderlokkende planten, alpine planten, zomerbloeiers en bodembedekkers. Of je nu je tuin wilt opfleuren met kleurrijke bloemen of een aantrekkelijke omgeving wilt creëren voor vlinders en bijen, bij ons vind je de juiste planten. Bezoek onze webshop of kom langs in ons tuincentrum in Zeist om ons volledige assortiment te ontdekken.