Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Siergrassen

De trend van dit moment voor in de tuin zijn natuurlijk siergrassen! Dat snappen wij wel, want siergrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij tuincentrum van Ee vind je siergrassen die het hele jaar door groen blijven, maar ook laagblijvende siergrassen en siergrassen met prachtige bladeren. In ons tuincentrum krijgen wij regelmatig vragen over siergrassen. Deze meestgestelde vragen hebben we voor jou op een rijtje gezet. Heb je een andere vraag? Kom gerust langs in onze winkel of neem contact met ons op!

Wij verkopen momenteel geen siergrassen in onze webshop. Kom langs in ons tuincentrum in Zeist en ontdek ons uitgebreide assortiment.

Toon filters Sluit filters

Filter producten

Tips voor pampasgras snoeien

Heb je pampasgras in de tuin staan en wil je hier lang van kunnen genieten? Dan is een goede verzorging natuurlijk heel belangrijk. Pampasgras kan in de winter wel wat bescherming gebruiken, daarom raden wij je aan om het siergras in het voorjaar terug te snoeien. In het voorjaar zul je zien dat er jonge scheuten verschijnen. Dat is het teken om te gaan snoeien en de oude stengels boven de grond af te knippen. Dit kun je het best doen met een scherpe heggenschaar. Door het snoeien ontstaat er weer ruimte voor nieuwe stengels en bladeren.

Ken je deze laagblijvende siergrassen?

Wil je liever niet dat siergrassen zo hoog worden? Of ben je juist op zoek naar een combinatie van hoge siergrassen met laagblijvende siergrassen? Gelukkig zijn er ook siergrassen die laag blijven. Laagblijvende siergrassen geven in het najaar nog kleur aan jouw tuin en worden vaak gebruikt als bodembedekker. Deze siergrassen zijn daarnaast ook perfect voor in een border. Enkele populaire soorten zijn:

  • Liriope muscari (Wit leliegras)
  • Carex morrowi (Japanse zegge)
  • Carex testacea (Oranje zegge)
  • Imperata cylindrica (Japans bloedgras)

Buddleja

Welke siergrassen zijn winterhard?

Een vraag die wij veel in het tuincentrum krijgen, is welke siergrassen winterhard zijn. Siergrassen die wel tegen de vorst kunnen hebben geen extra bescherming nodig. Het is wel belangrijk om te weten dat winterharde siergrassen in pot wel gevoeliger zijn voor vorst, dan wanneer ze in de grond staan. Een pot trekt namelijk kou aan. Maar tegenwoordig zijn ook hier handige hulpmiddelen voor om de planten in pot te beschermen. De volgende siergrassen zijn winterhard:

  • Ajuga (Kruipend zenegroen)
  • Acaena (Stekelnootje)
  • Phlox (Vlambloem/Kruipvlambloem)
  • Leptinella (Koperknoopje)
  • Carex (Zegge)
  • Festuca Glauca (Blauw schapengras)

Siergrassen kopen bij Tuincentrum van Ee

Hebben wij je enthousiast gemaakt en wil je ook graag siergrassen in de tuin? Kom dan langs in ons tuincentrum! Bij ons vind je siergrassen van zeer goede kwaliteit én voor een scherpe prijs. Vraag onze medewerkers voor advies; ze beantwoorden al jouw vragen maar al te graag! Bel met vragen naar 030-6918301 of stuur een e-mail naar info@tcvanee.nl. 

Kom langs bij Tuincentrum van Ee