Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Bloembollen planten in het najaar

Het najaar staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het planten van bloembollen voor een kleurrijke start van de lente. Bij Tuincentrum van Ee, zowel online als in ons tuincentrum in Zeist, hebben we een uitgebreid assortiment aan bloembollen waarmee jij je tuin tot leven kunt brengen met prachtige kleuren en heerlijke geuren. Of je nu houdt van klassieke schoonheid of unieke variëteiten, bij ons vind je alles wat je nodig hebt voor een schitterende bloementuin.

Top 5 Bloembollen die je in het Najaar kunt Planten

 1. Tulpen: Deze tijdloze bloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en maten en voegen onmiskenbare charme toe aan jouw tuin.
 2. Narcissen: Deze vrolijke bloemen verspreiden een heerlijke geur en zijn er in diverse tinten geel en wit.
 3. Hyacinten: Met hun zoete geur en dichte bloemclusters zijn hyacinten een lust voor het oog en de neus.
 4. Krokussen: Deze vroege bloeiers zorgen direct voor leven in je tuin met hun kleurrijke bloemen.
 5. Alliums: Deze unieke bloembollen presenteren hoge, bolvormige bloemen die een prachtig architecturaal element aan je tuin toevoegen.

Bekijk ons volledige assortiment

Toon filters Sluit filters

Filter producten

Maximale hoogte in cm

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 279 producten

Eenjarige Bloembollen vs. Vaste Bloembollen

Eenjarige bloembollen bloeien en sterven binnen één groeiseizoen, terwijl vaste bloembollen jaar na jaar terugkomen en zich vermenigvuldigen. Beide hebben hun eigen charme en voordelen, dus je hebt diverse mogelijkheden om jouw tuin te verrijken. Gebruik het filter aan de linkerkant om direct te vinden wat je zoekt.

Een Folklore Tuin met Bloembollen Mix van Tuincentrum van Ee

Bij Tuincentrum van Ee bieden we ook bloembollen mixen aan die geïnspireerd zijn op folklore en traditionele tuinen. Deze mixen bevatten een combinatie van verschillende bloemen die samen een betoverende en sprookjesachtige sfeer in jouw tuin creëren.

Ontdek Bijzondere Tulpenvariaties bij Tuincentrum van Ee

Naast de gebruikelijke tulpen in diverse kleuren, bieden we ook bijzondere variëteiten aan, zoals zwarte tulpen, gefranjerde tulpen en unieke vormen zoals de Tulipa clusiana Stellata. Ons assortiment omvat al jouw favoriete voorjaarsbloemen, kleurrijke Farmers Mixes en bloembollen die de natuur helpen groeien door bijen en vlinders aan te trekken, evenals andere zeldzame voorjaarsbloeiers zoals Allium, Leucojum, Camassia en Fritillaria.

De betovering van de Krokus

Crocussen zijn prachtige kleine bloemen die een vrolijke en levendige sfeer aan jouw tuin toevoegen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en openen hun bloemblaadjes wanneer de zon schijnt, waardoor ze als kleine juweeltjes in de tuin schitteren.

Vier Stappen Plan voor het Planten van Bloembollen

 1. Kies de juiste plek: Selecteer een zonnige plek met goed doorlatende grond.
   
 2. Graaf en plant: Graaf een gat dat twee tot drie keer dieper is dan de hoogte van de bol. Plaats de bol met de punt omhoog en bedek deze met grond. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een bollenplanter.
   
 3. Geef water: Geef de bloembollen na het planten voldoende water om de groei te stimuleren.
   
 4. Mulch en verzorging: Voeg een laag mulch toe om de grond vochtig te houden en bescherming te bieden tegen strenge vorst.

Handige Tuingereedschappen voor het Planten van Bloembollen

 • Bollenplanter: Met deze speciale tool kun je snel en gemakkelijk gaten graven voor bloembollen.
   
 • Tuinhandschoenen: Bescherm je handen tegen vuil en verwondingen tijdens het planten.

Bloembollen om deze Herfst te Planten bij Tuincentrum van Ee

Bij Tuincentrum van Ee kun je nu alvast uitkijken naar een prachtige lente door bloembollen te kopen en te planten in het najaar. Of je nu graag online winkelt of ons tuincentrum in Zeist bezoekt, wij bieden een uitgebreid assortiment aan bloembollen en tuinbenodigdheden om jouw tuin te transformeren tot een levendig en kleurrijk paradijs in de komende lente. Twijfel niet langer en bekijk ons assortiment om jouw droomtuin werkelijkheid te laten worden.

Kom langs