Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Kruiden

Wat is er nu lekkerder dan het afmaken van een maaltijd met heerlijke verse kruiden uit eigen tuin? Een kopje munt thee smaakt écht anders als je zelf de planten hebt verzorgd vanaf het prille begin. Kruiden zaden zijn een hele toegankelijke manier om te starten met de moestuin of om deze uit te breiden: ze zijn relatief gemakkelijk te groeien en kunnen zelfs binnen op pot groeien. Zo kun je jouw kruidentuin zelfs in de vensterbank beginnen! Bij Tuincentrum van Ee vind je zowel in de winkel als hier online een uitgebreid aanbod aan kruidenzaden én alle benodigdheden voor jouw kersverse kruidentuin.

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 62 producten

Kruidenzaden voor een heerlijke maaltijd uit eigen tuin

Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren is het heerlijk om een diversiteit aan smaak uit eigen tuin te kunnen halen. Kook je graag Oosterse gerechten? Dan is Koriander een echte aanwinst! Dille past uitstekend bij visgerechten en zo is er voor iedere smaak een grote variatie aan gerechten die hier goed bij passen. Je vindt in ons assortiment onder andere:

  • Basilicum
  • Tijm
  • Munt
  • Peterselie

Verse kruiden uit eigen tuin: gemakkelijk en lekker!

Kruiden zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en gemakkelijk te groeien. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, er is een breed scala aan kruidenzaden beschikbaar om jouw tuin, balkon, of keuken op te fleuren.

Een van de grootste voordelen van het groeien van uw eigen kruiden is de versheid en de smaak. Verse kruiden bevatten meer aroma en smaak dan gedroogde kruiden uit een potje. Bovendien kun je zorgen voor een constante voorraad van jouw favoriete kruiden, zodat je ze altijd bij de hand hebt voor een finishing touch van jouw gerechten.

Welke kruidenzaden kies je?

Er zijn veel verschillende soorten kruidenzaden beschikbaar, van basilicum en oregano tot rozemarijn en tijm. Elke soort heeft zijn eigen unieke smaak en eigenschappen, dus je kunt een keuze maken op basis van een aantal favoriete gerechten. Bijvoorbeeld, basilicum is een populaire keuze voor pasta-gerechten en salades, terwijl rozemarijn ideaal is voor gebakken groenten en gegrilde kip.

Is kruiden zaden moeilijk?

Het groeien van kruidenzaden is eenvoudiger dan je wellicht denkt. Veel kruiden kunnen binnenshuis of buitenshuis worden gekweekt, afhankelijk van het soort en jouw persoonlijke voorkeur. Buitenshuis kun je de kruiden in een tuin of bloembed planten, terwijl ze binnenshuis in de vensterbank of in een kruidenkas uitstekend groeien. Met de juiste verzorging en verlichting zie je de kruidenplanten snel groeien!

Wat heb je nodig voor een eigen kruidentuin?

  • Gebruik je een gedeelte van de tuin voor het verbouwen van kruiden? Houd dan allereerst rekening met een lichte standplaats en voldoende bescherming tegen de wind. 
  • Kies de zaden van de kruiden die je het meeste gebruikt en houd hierbij rekening met hun lichtbehoefte en de lichtinval op de plek die je in gedachten hebt
  • Deel de grond op in kruidensoorten die dezelfde verzorgingsbehoeften hebben. Zo kun je de tuin indelen op licht- en waterbehoefte van de planten. 
  • Kies je voor een kruidentuin op het balkon of in de vensterbank? Kies dan bijvoorbeeld voor woekeraars zoals munt en citroenmelisse. Houd rekening met de pot grootte die je kiest en de grootte van het gereedschap, zodat je de kruidenplanten goed kunt bijhouden.

Bestel jouw moestuinzaden online bij tuincentrum van Ee

Je vindt in onze webshop een divers aanbod aan kruidenzaden, evenals de benodigdheden en gereedschappen om van jouw kruidentuin een groot succes te maken! Bekijk het volledige aanbod en bestel jouw kruidenzaden online, of kom bij ons langs in de winkel!