skip to Main Content
Ma-Vr 09:00-18:00, Za 09:00-17:00, Zo 12:00-16:00Laden...     info@tcvanee.nl + (030) 691 83 01

Uw specialist in hortensia’s

Wilt u uw tuin of huis verrijken met mooie hortensia’s? Breng dan een bezoekje aan Tuincentrum van Ee in Zeist. Bij ons vindt u verschillende varianten van deze mooie, bladverliezende plant. De meest bekende zijn de witte, roze, rode, paarse en blauwe. Veel varianten moeten tijdig gesnoeid worden. Maar sommigen, zoals de bol- of boerenhortensia, juist liever niet. Deze variant groeit namelijk op overjarig hout. Weet u niet precies wat voor een variant u heeft of wenst? Bezoek ons tuincentrum, bekijk ons aanbod aan hortensia’s en vraag onze specialisten naar meer informatie!

Zo houdt u uw planten optimaal

Hortensia’s groeien goed in vrij zure, humusrijke grond. Deze grondsoort bevat veel voedsel en is vrij vochtig. Houdt u de grond voldoende vochtig? Dan kan uw plant prima in de volle zon staan. Is de grond standaard wat droger? Kies dan voor een plek in de halfschaduw. Pas ook op met nachtvorst. Deze kan de bloemknoppen van uw plant doen bevriezen. Zitten er al goede knoppen op uw struik, maar wordt er nachtvorst verwacht? Bescherm uw plant dan met bijvoorbeeld noppenfolie of vliesdoek. Realiseert u nu dat uw huidige struik niet op de meest ideale plek staat? Verplanten is zeer eenvoudig. Steek de kluit zo ruim mogelijk uit en verplaats de plant naar een nieuwe plek met dezelfde diepte. Voldoende water geven is hierbij essentieel.

Ontdek de mogelijkheden met hortensia’s

Hortensia’s zijn enorm sterk en veelzijdig. U kunt ze namelijk prima planten in borders, maar ook in potten. Daarnaast kunt u deze bijzondere plant prima laten drogen. Knip de bloem echter pas af nét voordat de bloeiperiode voorbij is. Zet de tak vervolgens in een vaas met een heel klein beetje water. Plaats de vaas op een donkere plek. Na een tijdje hangt u de bloem ondersteboven, zodat deze verder kan drogen. Wilt u de bloem niet laten drogen, maar juist gebruiken in een boeket? Dan is het aan te raden een tak in volle bloei al af te knippen en in een vaas met voldoende water te zetten. Wenst u meer informatie? Bezoek ons tuincentrum!

Hortensia

Bekijk ons ruime assortiment aan hortensia’s

Wenst u uw tuin of huis te verrijken met prachtige hortensia’s? Breng dan een bezoekje aan ons tuincentrum. Wilt u meer weten over de verschillende soorten? Of heeft u behoefte aan advies over het planten en onderhouden ervan? Wij voorzien u graag van de juiste informatie. Bel naar 030-6918301, stuur een e-mail naar info@tcvanee.nl of bekijk ons aanbod aan hortensia’s in ons tuincentrum!

OPENINGSTIJDEN TUINCENTRUM VAN EE

  • Ma - Vr: 09:00 t/m 18:00
  • Za: 09:00 t/m 17:00
  • Zo: 12:00 t/m 16:00