skip to Main Content
Ma-Vr 09:00-18:00, Za 09:00-17:00, Zo GESLOTENLaden...     info@tcvanee.nl + (030) 691 83 01
TIPS: Voor Het Uitzoeken Van De Juiste Kerstboom

TIPS: voor het uitzoeken van de juiste kerstboom

Uitkiezen van de juiste kerstboom

In dit blogartikel leest u snel en gemakkelijk waar u op moet letten bij uitzoeken van uw echte boom.

Uitval van naalden

Wanneer u voor een boom kiest die niet snel uitvalt dan komt u bij kerstbomen uit die wat dikkere naalden hebben, zoals de Nordman of de Blauw spar.

De Nordman is verreweg de best verkochte kerstboom vanwege zijn beperkte naalduitval en omdat hij betaalbaar is. De Picea Punges (blauw spar) valt onder het duurdere segment.

Let op! Geen enkele kerstboom kan bij een verwarming staan die elke dag aanstaat, de kerstboom zal dan zeer snel uitdrogen en zijn naalden verliezen. Zet uw verwarming’s element uit waar de boom komt te staan, dit scheelt aanzienlijk in naaldverlies.

Wilt een boom die helemaal niet uitvalt? Dan kiest u voor een kunstboom :).

Zachte naalden

Niet geprikt worden maar wel een prachtige Disney kerstboom? Dan kiest u voor de Abies Nordmannia, beter bekend als de Nordman kerstboom. Deze prachtige boom staan bekend om zijn zachte naalden, de grote volle vorm en valt minder snel uit. Dit is een stuk veiliger met kleine kinderen en huisdieren.

Kerstboom in pot of kluit water geven?

Ja! Doen! Als u een boom koopt zonder kluit (gezaagd) dan is het een goede tip om een Easyfix standaard te kopen, hiermee kan u alsnog water geven en uw boom staat in één keer kaarsrecht.
Wanneer u een boom met kluit koopt dan is dit zeker aan te raden, dit verlengt de levensduur van de boom. Zet deze boom dan wel in een mooie waterdichte mand of pot.

Geur

De normale fijn spar oftewel de ‘Picea Abies’, is de boom die verreweg het lekkerst ruikt naar de kerstboom zoals wij hem allemaal kennen. De zilverspar de ‘Picea Omorika’ ruikt even lekker als de fijn spar, maar zoals de naam het al verklapt is deze kerstboom zilver van kleur. De Zilverspar is ook een stuk slanker van vorm

Kleur

Wilt u iets anders dan een groene kerstboom? Kies dan voor de prachtige Blauwe spar of de Zilver spar. De Picea Pungens Glauca (blauw spar) is een stevige volle kerstboom met wat dikkere naalden, de blauwspar valt ook minder snel uit. De Picea Omorika (zilver spar) is een kerstboom die voornamelijk bekend staat om zijn slanke vorm en dunne naalden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *