Vandaag open van 09:30 tot 18:00 uur

Vier het najaar bij TC van Ee

Vier het najaar bij TC van Ee

Terwijl de dagen korter worden en de temperaturen beginnen te dalen, is er iets magisch aan de kleuren en geuren die de herfst met zich meebrengt. En wat is een betere manier om van dit seizoen te genieten dan met najaarsplanten in je tuin? Bij Tuincentrum van Ee hebben we een overvloed aan prachtige najaarsplanten die je tuin kunnen transformeren en een vleugje warmte en kleur kunnen toevoegen aan de koudere maanden.

Herfstkleuren in Overvloed

Een van de meest opvallende kenmerken van de herfst zijn de prachtige kleuren die de bladeren van bomen en struiken aannemen. Maar wist je dat je dezelfde betoverende kleuren ook in je tuin kunt hebben? Bij ons tuincentrum vind je een scala aan najaarsplanten met bladeren die variëren van diep rood en oranje tot warm geel en bruin. Enkele van onze favoriete keuzes voor herfstkleuren zijn:

  • Vuurrode Japanse esdoorn (Acer palmatum): Deze sierlijke boom staat bekend om zijn dieprode bladeren, die een dramatisch effect creëren in elke tuin.
  • Hemelse bamboe (Nandina domestica): Met zijn heldere rode bladeren en bessen is dit een prachtige struik om een vleugje kleur aan je tuin toe te voegen.
  • Siergrassen: Verschillende soorten siergrassen, zoals het Japanse zegge (Carex morrowii) en het Pampasgras (Cortaderia selloana), voegen textuur en beweging toe aan je tuin terwijl ze schitteren in warme herfsttinten.

Bloei in het Najaar

Naast de betoverende herfstkleuren, kun je ook genieten van prachtige bloemen die in het najaar tot bloei komen. Deze late bloeiers voegen een verfrissend contrast toe aan je tuin en trekken vaak nog steeds bijen en vlinders aan. Overweeg enkele van deze najaarsbloeiende planten:

  • Sedum: Ook wel bekend als vetkruid, dit plantje bloeit in het najaar met clusters van sterachtige bloemen in tinten van roze, rood en wit.
  • Chrysanten: Deze klassieke herfstbloemen zijn er in verschillende kleuren en vormen, en ze brengen een levendige sfeer in je tuin.
  • Asters: Asters zijn late bloeiers met delicate, paars-blauwe bloemen die een romantisch accent toevoegen aan elke tuin.

Onderhoudsvriendelijk en Duurzaam

Naast hun prachtige uiterlijk zijn najaarsplanten vaak ook onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Ze zijn goed aangepast aan het herfstweer en vereisen meestal niet veel extra zorg. Bovendien zijn ze een investering in de toekomst van je tuin, omdat ze jaar na jaar blijven terugkeren en groeien.

Waarom is het najaar een goede tijd om te planten?

Het najaar is een uitstekende tijd om te planten om verschillende redenen. Hier zijn enkele redenen waarom het najaar een gunstige periode is om nieuwe planten in je tuin te zetten:

  • Milde Temperaturen: In het najaar dalen de temperaturen, maar meestal zijn ze nog steeds mild en aangenaam. De hitte van de zomer is voorbij, waardoor planten minder stress ervaren bij het verplanten. Dit zorgt voor een gunstige omgeving voor wortelgroei.
  • Voordelige Bodemomstandigheden: De bodem is in het najaar nog warm van de zomer en bevat voldoende vocht. Deze ideale bodemomstandigheden zijn gunstig voor de ontwikkeling van de wortels van nieuwe planten. De grond is ook meestal goed doorlatend, wat voorkomt dat planten met natte voeten staan.
  • Wortelgroei bevorderen: In het najaar stoppen planten met bovengrondse groei, maar ze blijven wel wortels ontwikkelen. Wanneer je in het najaar plant, krijgen de wortels de kans om te groeien en zich te versterken voordat de winter aanbreekt. Dit legt een stevige basis voor gezonde groei in het volgende voorjaar.

Koop najaarsplanten bij Tuincentrum van Ee in Zeist of online

Wil je je tuin opfleuren met deze prachtige najaarsplanten? Kom dan langs bij Tuincentrum van Ee en ontdek ons uitgebreide assortiment. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte planten voor jouw tuin. Maak van dit najaar een seizoen om te onthouden met de schoonheid van najaarsplanten in je eigen buitenruimte. Wist je dat je najaarsplanten ook online kunt kopen?

Shop Najaarsplanten